Business Internaţional

Donald Trump a criticat dur faptul că Democraţii au respins concesiile pentru încheierea blocajului

Donald Trump a criticat dur faptul că Democraţii au...

Autor: Bianca Pavaluca

20.01.2019, 17:42 60

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur reprezentanţii Partidului Democrat, care au respins sâmbătă propunerile pe care le-a făcut pentru încheierea celui mai lung blocaj guvernamental federal din istoria Statelor Unite, relatează BBC.

Donald Trump s-a declarat dezamăgit de faptul că Democraţii au respins propunerile înainte ca acesta să le prezinte. Preşedintele american a oferit două „compromisuri” în schimbul finanţării pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexic.

Donald Trump a anunţat sâmbătă că este dispus să prelungească permisele temporare a aproximativ un milion de imigranţi, care riscau să fie deportaţi.

Democraţii au catalogat propunerile ca fiind inacceptabile şi imposibil de urmat.

„Nancy Pelosi şi câţiva democraţi mi-au respins oferta înainte ca măcar să o pot prezenta. Ei nu văd infracţiuni şi droguri, văd doar anul 2020- ceea ce nu vor câştiga. Ar trebui să facă ceea ce este corect pentru ţară şi să permită oamenilor să se întoarcă la muncă”, a transmis Donald Trump duminică, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Într-o altă postare, preşedintele american a criticat dreapta conservatoare, care asociază oferta pe care a făcut-o cu amnestia „Nu, amnestia nu face parte din oferta mea. Este o prelungire de trei ani a programului DACA”, a adăugat Trump.

Într-un mesaj ulterior, Donald Trump a criticat-o dur pe Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

„Nancy Pelosi s-a comportat iraţional şi a mers atât de mult în stânga încât acum a devenit un democrat radical. Este atât de îmmpietrită de adepţii de stânga din partidul său încăt a pierdut controlul... Şi apropo, curăţă străzile din San Francisco, sunt dezgustătoare!”, a transmis preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO