Business Internaţional

Donald Trump a mai pus ochii pe o aplicaţie şi este gata s-o interzică în SUA. Americanii şi-ar putea lua adio de la WeChat

Donald Trump a mai pus ochii pe o aplicaţie şi este...

Autor: Alexandru Gologan

20.08.2020, 08:12 117

Aplicaţia de mesagerie chineză WeChat se confruntă cu o interdicţie guvernamentală din partea Statelor Unite. Donald Trump a avertizat asupra pericolului pe care-l reprezintă utilizarea aplicaţiei la scară largă, iar utilizatorii americani sunt sfătuiţi să renunţe la WeChat.

Aplicaţia de mesagerie chineză WeChat, utilizată pe scară largă, se confruntă cu o interdicţie guvernamentală din partea Statelor Unite pentru utilizatorii americani şi, eventual, pentru corporaţiile din străinătate care activează în ţară.

Preşedintele Trump a anunţat încă de pe 6 august că WeChat, precum aplicaţia video TikTok, este o entitate deţinută de China şi ameninţă securitatea naţională a Statelor Unite.

Administraţia Trump a pus într-o lumină defavorabilă populara aplicaţie pe care au etichetat-o ca fiind mai periculoasă decât TikTok, pentru că WeChat este şi un instrument care permite tranzacţii financiare, utilizate pe scară largă în special de companii chineze şi americane cu scopul afacerilor.

„La fel ca TikTok, WeChat captează automat surse de informaţii de la utilizatorii săi. Datele colectate vor permite Partidului Comunist Chinez să acceseze informaţiile şi conturile utilizatorilor americani”, a declarat Trump.

Şi alte naţiuni, precum Australia şi India, au interzis deja utilizarea WeChat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO