Business Internaţional

Donald Trump a semnat ordonanţa prin care sunt reimpuse sancţiunile contra Iranului: "Îndemnăm toate naţiunile să adopte acţiuni”

Donald Trump a semnat ordonanţa prin care sunt reimpuse...

Autor: Mihai Draghici

06.08.2018, 21:00 86

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul.

"Îndemnăm toate naţiunile să adopte acţiuni prin care să pună regimul iranian în faţa următoarelor opţiuni: fie îşi schimbă comportamentul ameninţător şi destabilizator şi se poate reintegra în economia mondială, fie continuă pe calea izolării economice", a declarat Donald Trump, citat de agenţia The Associated Press.

Preşedintele SUA a avertizat că ţările care nu întrerup relaţiile economice cu Iranul "riscă efecte severe" prin noile sancţiuni. Liderul de la Casa Albă a denunţat din nou Acordul nuclear "oribil şi unilateral" semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acest tratat.

Uniunea Europeană a transmis că Acordul nuclear din anul 2015 "funcţionează şi îşi atinge obiectivul" de a limita programul nuclear iranian, subliniind că tratatul este "esenţial pentru securitatea Europei, a regiunii şi a întregii lumi".

În replică, un oficial de rang înalt de la Washington a declarat că Statele Unite "nu sunt preocupate în mod special" de eforturile UE în sensul protejării firmelor europene afectate de sancţiunile antiiraniene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO