Business Internaţional

Donald Trump acceptă ajutorul lui Vladimir Putin: Rusia va trimite ajutoare medicale şi echipamente în SUA

Donald Trump acceptă ajutorul lui Vladimir Putin: Rusia...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2020, 10:49 1151

Rusia a anunţat că va trimite în Statele Unite un avion cu ajutoare medicale şi echipamente de protecţie pentru a-l ajuta pe Donald Trump să lupte cu epidemia de coronavirus, potrivit FT.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, le-a spus reporterilor, joi, că avionul va pleca de la Moscova spre SUA după ce Donald Trump a acceptat oferta de ajutor a preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Rusia şi-a oferit ajutorul sub forma proviziilor medicale şi a echipamentelor de protecţie în lumina situaţiei epidemiologice din America. Trump a acceptat ajutorul”, a spus Peskov, citat de Interfax.

Peskov a mai spus că preşedintele rus se aşteaptă ca americanii să răspundă la un potenţial apel de ajutor al Kremlinului în viitor.

„Ajutându-ne colegii americani, preşedintele se aşteaptă ca atunci când producătorii americani de echipamente medicale vor majora producţia, aceştia vor ajuta la rândul lor, dacă va fi nevoie. Acum, când situaţia actuală afectează pe toată lumea fără excepţii, nu există nicio alternativă în afară de parteneriate şi ajutor”, a spus Peskov.

Rusia a trimis nouă avioane cu 600 de ventilatoare, 100 de virusologi militari, şi opt echipe medicale în Italia, săptămâna trecută, pentru a-l ajuta pe Giuseppe Conte să lupte cu răspândirea coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO