Business Internaţional

Donald Trump, atac în rafale la adresa lui Macron

Donald Trump, atac în rafale la adresa lui Macron

Autor: Răzvan Botea

13.11.2018, 18:58 523

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a atacat pe omologul său francez într-o serie de postări pe Twitter, lucru ce relevă cât de fragile sunt relaţiile între cei doi, la doar două zile după o vizită în Paris, scrie Bloomberg.

În cinci postări consecutive pe Twitter, Trump a lansat atacuri dure la adresa Franţei lui Macron.

„Emmanuel Macron a sugerat că ar vrea ca UE să-şi construiască propria armată pentru a se apăra împotriva Chinei, Rusiei sau chiar şi SUA. Dar uită de Germania în cele două Războaie Mondiale. Cum a mers pentru Franţa? Au început să înveţe germană la Paris înainte să vină SUA. Plătiţi pentru NATO sau nu!”, este unul din mesajele lui Trump de pe Twitter.

Acesta a mai acuzat Franţa de tarife comerciale mari la importurile de vin din SUA, invocând tarifele reduse pe care le aplică SUA importurilor de vin din Franţa.Trump a încheiat mesajul prin afirmaţia că lucrurile trebuie să se schimbe.

„Faceţi Franţa măreaţă din nou!”, a mai fost unul dintre mesajele lui Trump, după ce a scris că gradul de satisfacţie al francezilor legat de adminisstraţia ţării este de doar 26% şi rata şomajului este la un nivel de aproape 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO