Business Internaţional

Donald Trump avertizează că armata este pregătită în cazul în care Coreea de Nord comite "acte nebuneşti"

Donald Trump avertizează că armata este pregătită în...

Autor: Mihai Draghici

24.05.2018, 19:30 604

Statele Unite şi aliaţii sunt pregătiţi pentru o acţiune militară în cazul în care Coreea de Nord comite "acte nebuneşti" după anularea reuniunii, a avertizat joi seară preşedintele american, Donald Trump.

"Armata SUA este pregătită" pentru cazul în care liderii Coreei de Nord răspund cu o demonstraţie de forţă la anularea reuniunii, a declarat Donald Trump, subliniind că oficiali japonezi şi sud-coreeni au asumat angajamentul de a participa la o acţiune militară în situaţia unor "acte nebuneşti ori nesăbuite comise de Coreea de Nord".

"Cred că anularea întrevederii (cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un -n.red.) constituie un uriaş pas înapoi pentru Coreea de Nord şi pentru întreaga lume. Sper că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va face până la urmă ce este corect nu doar pentru el însuşi, ci şi pentru poporul nord-coreean, care suferă foarte mult şi în zadar", a spus Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO