Business Internaţional

Donald Trump avertizează Pakistanul să nu mai găzduiască organizaţii teroriste

Donald Trump avertizează Pakistanul să nu mai...

Autor: Andrei Ionascu

22.08.2017, 08:43 72

"Nu mai putem să fim tăcuţi în privinţa refugiile sigure oferite de Pakistan pentru organizaţii teroriste. Am plătit Pakistanului miliarde şi miliarde de dolari, iar în acelaşi timp ei găzduiesc chiar teroriştii cu care ne luptăm ... această situaţie trebuie să se schimbe imediat. Pakistanul are multe de câştigat din parteneriatul privind eforturile noastre în Afganistan şi are multe de pierdut continuând să găzduiască terorişti", a spus Trump, într-un discurs susţinut la Fort Myer, în statul Virginia.

SUA acuză de mai mult timp regimul de la Islamabad că nu contribuie suficient la stabilizarea situaţiei din Afganistan. În luna iulie, secretarul american al Apărării, James Mattis, a informat Congresul SUA că au fost retrase 50 de milioane de dolari din finanţarea către Pakistan, întrucât Islamabadul nu a putut dovedi faptul că "a luat măsuri suficiente împotriva reţelei Haqqani", o ramură a talibanilor afgani.

În replică, un purtător de cuvânt al armatei Pakistanului a respins acuzaţiile lui Donald Trump. "Nu există ascunzători ale teroriştilor în Pakistan. Am acţionat împotriva tuturor teroriştilor, inclusiv a reţelei Haqqani", a spus oficialul.

În cadrul discursului televizat, preşedintele SUA a cerut Indiei, rivalul regional al Pakistanului, să ajute la soluţionarea situaţiei din Afganistan, în special în privinţa dezvoltării economice.

"Apreciem contribuţiile importante ale Indiei la stabilitatea în Afganistan, dar India face miliarde de dolari din comerţul cu Statele Unite şi dorim ca ei să ne ajute mai mult în Afganistan, în special în domeniul asistenţei şi dezvoltării economice", a spus Trump.

Donald Trump a promis o campanie militară intensificată împotriva insurgenţilor talibani care au câştigat teren în faţa guvernului afgan susţinut de SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO