Business Internaţional

Donald Trump avertizează: Statele Unite ar putea tăia legăturile cu China şi ar economisi 500 de miliarde de dolari

Donald Trump avertizează: Statele Unite ar putea tăia...

Autor: Eduard Ivanovici

17.05.2020, 11:04 502

Preşedintele american Donald Trump a declarat că poate tăia definitiv legăturile cu China din cauza modului în care ţara a gestionat pandemia de coronavirus, subliniind deteriorarea constantă a relaţiilor cu a doua cea mai mare economie a lumii, scrie Deutsche Welle.

Trump a acuzat în mod repetat China că ar ascuns intenţionat gravitatea situaţiei din ţară şi în special din regiunea Hubei.

Într-un interviu cu Fox Business de joi, Trump a fost întrebat ce răspuns le-ar oferi Statele Unite Republicii Populare Chineze.

„Sunt o mulţime de lucruri pe care le putem face. Am putea renunţa definitiv la relaţii. Acum, dacă am face asta, ce s-ar putea întâmpla? Am economisi 500 de miliarde de dolari dacă am renunţa definitiv la relaţii”, a declarat Trump într-un interviu din cadrul Fox Business, referindu-se la importurile anuale din China.

Tensiunile dintre Washington şi Beijing au crescut încontinuu pe fondul originii coronavirusului. China a insistat că a fost transparentă în abordări. „L-ar fi putut opri. Ar fi putut opri totul în China, de unde a venit. Dar nu s-a întâmplat aşa”, a spus Trump.

Preşedintele american a mai spus că pandemia a aruncat o umbră asupra acordului SUA-China, încheiat la începutul anului, pe care îl numise anterior o „realizare majoră”.

„Deci, închei un acord comercial, iar acum spun că nu mi se mai pare la fel. Cerneala era încă proaspătă când a venit ciuma. Şi nu mi se mai pare la fel”, a spus Trump.

În cadrul acordului semnat în ianuarie, Beijingul a promis să cumpere bunuri în valoare de 250 de miliarde de dolari într-o perioadă de doi ani, în timp ce Washingtonul a fost de acord să elimine o serie de tarife pentru produsele venite din China.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO