Business Internaţional

Donald Trump consideră "ridicole" concluziile că Rusia ar fi intervenit în alegeri pentru a-l ajuta

Donald Trump consideră "ridicole" concluziile că Rusia ar fi intervenit în alegeri pentru a-l ajuta

Autor: Mircea Olteanu

11.12.2016, 18:43 97

"Cred că este ridicol. Cred că nu e decât o altă scuză. Nu cred aşa ceva", a declarat Trump.

Acesta a acuzat membrii Partidului Democrat că ar fi lansat aceste zvonuri şi a adăugat că nu crede că aceste informaţii ar veni din partea CIA.

"Ei (CIA, n.red) nu ştiu dacă este vorba despre Rusia ori China ori altcineva care a efectuat atacuri cibernetice ce au vizat organizaţii politice în timpul campaniei", a mai spus preşedintele-ales.

Un grup de patru senatori americani, inclusiv republicanul John McCain, şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu informaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale.

Agenţiile americane de informaţii au apreciat că, pe măsură ce campania prezidenţială din 2016 se derula, oficiali guvernamentali ruşi au dedicat o atenţie sporită pentru a contribui la efortul lui Donald Trump de a câştiga alegerile, a declarat vineri pentru pentru Reuters, un oficial american sub condiţia anonimatului, care cunoaşte detalii despre aceste investigaţii.

Citând oficiali americani la curent cu această chestiune, publicaţia Washington Post a anunţat, vineri, că agenţiile de informaţii au identificat indivizi având legături cu Guvernul rus şi care au transmis mii de e-mailuri accesate ilegal de la Comitetul Naţional Democrat şi altele, inclusiv de la şeful campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton, către WikiLeaks.

Pe măsură ce vara se încheia, hackerii ruşi şi-au concentrat aproape toată atenţia asupra democraţilor. Practic, toate e-mailurile pe care le-au făcut publice aveau puterea de a dăuna lui Hillary Clinton şi democraţilor, a declarat un oficial pentru Reuters.

Rusia a negat toate acuzaţiile privind implicarea în alegerile din Statele Unite.

AFACERI DE LA ZERO