Business Internaţional

Donald Trump: Construcţia zidului de frontieră începe în câteva luni; în final, Mexicul va plăti

Donald Trump: Construcţia zidului de frontieră începe...

Autor: Mihai Draghici

25.01.2017, 20:28 2558

"În final, lucrările vor fi suportate de Mexic, aşa cum am spus permanent. Mexicul va plăti zidul în proporţie de sută la sută", a declarat Donald Trump.

Noul lider de la Casa Albă a confirmat că lucrările de construcţie a zidului de frontieră vor fi suportate iniţial de Statele Unite.

"Dar lucrările vor fi rambursate ulterior din orice tranzacţie comercială am avea cu Mexicul. Pot să spun doar că se va plăti. Va fi într-o formă, poate într-o formă complicată. Ceea ce fac este benefic pentru Statele Unite. Va fi foarte benefic şi pentru Mexic. Vrem un Mexic foarte stabil şi solid", a precizat Donald Trump.

"Lucrările vor începe în câteva luni, imediat ce vom putea din punct de vedere fizic. Eu aş spune în câteva luni. Planificarea va începe imediat", a spus Donald Trump, subliniind că discuţiile cu Mexicul vor începe curând.

Mexicul a transmis în mod repetat că nu va finanţa construcţia zidului de frontieră dorit de Administraţia Donald Trump pentru limitarea imigraţiei, a contrabandei şi traficului de droguri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO