Business Internaţional

Donald Trump, după întâlnirea cu cancelarul german Angela Merkel: Este o femeie extraordinară

Donald Trump, după întâlnirea cu cancelarul german...

Autor: Mihai Draghici

27.04.2018, 21:33 189

Cancelarul german Angela Merkel este "o femeie extraordinară", a declarat preşedintele SUA, Donald Trump, în cursul întrevederii pe care a avut-o vineri, la Casa Albă, cu liderul de la Berlin.

Angela Merkel este "o femeie extraordinară", a declarat Donald Trump, felicitând-o pentru realegerea în funcţia de cancelar al Germaniei.

"Avem o relaţie minunată încă de la început. Unele persoane nu au înţeles acest lucru", a spus Trump, salutând alianţa puternică dintre Germania şi Statele Unite.

"Vreau să felicit Coreea de Nord şi Coreea de Sud pentru întrevederea istorică a liderilor. Mă voi întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi sper că întrevederea va fi productivă. Îi mulţumesc cancelarului Angela Merkel pentru susţinerea acordată în intensificarea presiunilor asupra Coreei de Nord. Vom continua presiunile pentru ajugerea la pace şi la denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea", a spus Trump.

Liderul de la Casa Albă a explicat că a discutat cu Angela Merkel despre regimul din Iran, pe care l-a acuzat că alimentează violenţa şi terorismul în Orientul Mijlociu. Trump a dat asigurări că va face tot ce trebuie pentru ca Iranul să nu se doteze cu arme atomice.

"Am discutat şi despre securitatea Europei, despre responsabilitatea ţărilor de a contribui proporţional la apărare", a continuat Trump, reiterând cererea ca toate ţările membre NATO să aloce 2% din PIB şi "poate chiar mai mult" bugetelor pentru apărare.

Donald Trump a cerut securizarea frontierelor, control asupra imigraţiei şi relaţii comerciale corecte.

La rândul său, Angela Merkel a mulţumit pentru invitaţia la Casa Albă şi a subliniat că Germania va rămâne un partener responsabil în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO