Business Internaţional

Donald Trump este convins că liderul nord-coreean Kim Jong-Un va accepta denuclearizarea

Donald Trump este convins că liderul nord-coreean Kim...

Autor: Mihai Draghici

04.05.2019, 19:47 134

Preşedintele Donald Trump a exprimat convingerea, sâmbătă, că Statele Unite vor reuşi semnarea unui acord pentru denuclearizare cu Administraţia din Coreea de Nord, condusă de Kim Jong-Un.

"Orice este posibil în această lume interesantă, dar cred că liderul Kim Jong-Un înţelege în totalitate potenţialul economic major pentru Coreea de Nord, astfel că va face tot posibilul pentru a nu afecta sau a opri acest proces. De asemenea, Kim Jong-Un ştie că eu sunt cu el şi nu vrea să încalce promisiunea pe care mi-a făcut-o. Acordul se va produce", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Coreea de Sud a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând "preocupare" privind noile teste balistice. "Cerem Coreei de Nord să înceteze acţiunile care conduc la intensificarea tensiunilor militare în Peninsula Coreea. Suntem foarte preocupaţi de testele balistice nord-coreene. Ne aşteptăm ca Administraţia din Coreea de Nord să reia activ eforturile pentru denuclearizare", a comunicat Preşedinţia Coreei de Sud.

Coreea de Nord a testat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, rachete cu rază scurtă de acţiune.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul îşi schimbă atitudinea. Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO