Business Internaţional

Donald Trump i-a cerut lui Mike Pompeo să anuleze deplasarea în Coreea de Nord

Donald Trump i-a cerut lui Mike Pompeo să anuleze...

Autor: Mihai Draghici

24.08.2018, 21:16 221

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a cerut secretarului de Stat american, Mike Pompeo, să anuleze vizita în Coreea de Nord din cauza lipsei de progrese în problema denuclearizării.

"I-am cerut secretarului de Stat Mike Pompeo să nu mai meargă în Coreea de Nord acum, deoarece simt că nu înregistrăm progrese suficiente în privinţa denuclearizării Peninsulei Coreea. În plus, din cauza atitudinii noastre mai dure în relaţiile comerciale cu China, nu cred că ei ne ajută în procesul denuclearizării aşa cum ne ajutau (în pofida sancţiunilor ONU în vigoare). Secretarul de Stat Pompeo aşteaptă să meargă în Coreea de Nord în viitorul apropiat, cel mai probabil după remedierea relaţiile noastre comerciale cu China. Între timp, aş vrea să îi transmit cele mai calde salutări şi respect preşedintelui nord-coreean Kim Jong-Un. Aştept să îl văd curând!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, urma să efectueze săptămâna viitoare o nouă vizită în Coreea de Nord. Mike Pompeo l-a numit joi pe Stephen Biegun, fost membru al Consiliului de administraţie al companiei Ford, în funcţia de emisar special în Coreea de Nord. "Steve va coordona politicile SUA faţă de Coreea de Nord şi eforturile de a atinge obiectivul preşedintelui Donald Trump - denuclearizarea totală şi verificabilă a Coreei de Nord -, aşa cum a stabilit cu preşedintele Kim Jong-Un", a declarat Mike Pompeo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO