Business Internaţional

Donald Trump îşi îndulceşte discursul: Se va alătura acordului TPP doar dacă vor exista schimbări substanţiale

Donald Trump îşi îndulceşte discursul: Se va alătura...

Autor: Teodora Marinescu

13.04.2018, 08:19 334

Preşedintele Donald Trump a declarat că va lua în considerare revenirea în Acordul complet şi progresiv de parteneriat transpacific (TPP), doar dacă va exista o înţelegere "substanţial mai bună" decât cea oferită lui Barack Obama, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Avem deja acorduri bilaterale cu şase dintre cele unsprezece naţiuni din TPP şi ne străduim să ajungem la o înţelegere cu cea mai mare dintre aceste naţiuni, Japonia, care ne-a afectat comerţul de ani de zile", a declarat liderul de la Casa Albă pe Twitter.

La începutul lunii martie, 11 ţări au semnat acordul. Acesta va reduce taxele de import şi export în ţările semntare, care au o pondere comună de 13% din economia globală (10.000 de miliarde dolari).

Preşedintele american, Donald Trump, a semnalat în ianuarie că este pregătit să accepte revenirea în Tratatul de Parteneriat Transpacific (TPP), din care a ieşit în urmă cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO