Business Internaţional

Donald Trump l-a invitat la Casa Albă pe Boris Johnson - presă

Donald Trump l-a invitat la Casa Albă pe Boris Johnson -...

Autor: Andrei Vacaru

22.12.2019, 12:10 54

Preşedintele Donald Trump l-a invitat pe premierul Marii Britanii, Boris Johnson, într-o vizită la Casa Albă anul viitor, informează duminică presa britanică, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Invitaţia lui Trump i-ar fi fost făcută premierului britanic după ce acesta din urmă a câştigat alegerile de luna aceasta, informează The Sunday Times. Invitaţia vine în contextul în care Marea Britanie doreşte semnarea unui acord comercial cu Statele Unite după ieşirea ţării din Uniunea Europeană, programată să aibă loc la finalul lunii ianuarie 2020.

„Au fost avansate mai multe date, dar nu s-a ajuns la niciun acord formal privind data vizitei. Dar este clar că ambele părţi sunt interesate de o vizită la începutul lui 2020”, informează The Sunday Times, citând o sursă apropiată Casei Albe.

Pe de altă parte, surse din presa britanică susţin că Johnson ar prefera să viziteze Statele Unite după Brexit şi după o remaniere guvernamentală planificată pentru luna februarie.

Pe fondul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, Johnson şi Trump au discutat lunea trecută la telefon despre un acord de liber schimb „ambiţios” între cele două ţări după Brexit.

„Acest acord are potenţialul de a fi mult mai mare şi mai profitabil decât orice alt acord care ar putea fi semnat (de Marea Britanie, n.red.) cu UE”, scria Trump recent pe Twitter.

Momentan, nici Casa Albă, nici Downing Street nu au comentat informaţiile cu privire la invitaţia adresată de Trump lui Boris Johnson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO