Business Internaţional

Donald Trump lansează un apel de boicotare a companiei Goodyear: E ceva în neregulă la vârful companiei Goodyear. Îi susţin pe oamenii care nu mai vor să cumpere produsele lor

Donald Trump lansează un apel de boicotare a companiei...

Autor: Ştefan Ionescu

20.08.2020, 07:57 125

Donald Trump a făcut un apel la boicotarea companiei Goodyear, din cauză că angajaţii unei fabrici Goodyear nu au voie să poarte şepci cu însemnele Make America Great Again. Apelul la boicot contrazice dorinţa lui Trump ca votanţii lui să cumpere doar produse americane.

În plină campanie electorală, Donald Trump îşi face timp şi pentru micile războaie personale. Preşedintele american le-a cerut votanţilor să nu mai cumpere produsele companiei Goodyear. Asta după ce angajaţii unei fabrici a producătorului de anvelope au fost avertizaţi că nu au voie să poarte tricouri sau şepci cu însemnele Make America Great Again sau Blue Lives Matter, o mişcare care militează pentru respectarea vieţilor poliţiştilor.

În schimb, sunt permise gesturile de susţinere a mişcării Black Lives Matter sau a comunităţii LGBT.

Compania americană a explicat că nu permite angajaţilor să îşi exprime opiniile politice la locul de muncă.

Ironia este că Goodyear furnizează cauciucurile atât pentru limuzina preşedintelui, cât şi pentru maşinile Serviciului Secret.

Unii votanţi ai lui Trump au început să dea jos însemnele Goodyear din service-uri.

Prin apelul la boicot, Trump se contrazice însă singur. De când e preşedinte, el a cerut americanilor să cumpere doar produse realizate în Statele Unite.

„Voi semna un ordin executiv care prevede că trebuie să cumpărăm produse americane şi să angajăm americani. Ne vom apăra muncitorii şi locurile de muncă şi vom pune America pe primul plan. (...) Nu poţi purta o şapcă MAGA, dar poţi avea alte lucruri, de natură marxistă. E ceva în neregulă la vârful companiei Goodyear. Îi susţin pe oamenii care nu mai vor să cumpere produsele lor”, a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO