Business Internaţional

Donald Trump o ameninţă pe Hillary Clinton cu închisoarea dacă va fi ales preşedintele SUA

Donald Trump o ameninţă pe Hillary Clinton cu...

Autor: Greta Bogdan

10.10.2016, 12:07 1324

Donald Trump a spus că în cazul în care va câştiga cursa pentru fotoliul prezidenţial de la Casa Albă va numi un procuror special pentru a investiga modul în care Hillary Clinton şi-a folosit un cont personal de email pe vremea în care a fost secretar de stat, ameninţând că o va trimite în închisoare în acest caz, în timpul celei de-a doua dezbateri televizate de duminică seara, scrie Market Watch. 

Trump şi Clinton şi-au lansat atacuri unul altuia timp de aproape 90 de minute în St. Loius, discuţia învârtindu-se în jurul unei înregistrări explozive făcută publică vineri care arată că Trump a făcut comentarii agresie, cu tentă sexuală cu privire la femei. În timpul dezbaterii, republicanul a dezminţit faptul că ar fi făcut aceste observaţii ofensatoare la adresa femeilor. 

Însă într-o frază ulterioară candidatul nominalizat al republicanilor a declarat: „Urăsc să o spun, însă dacă voi câştiga, îmi voi instrui ministrul de Justiţie să desemneze un procuror general pentru a cerceta situaţia ta", făcând referire la controversata poveste în care Hillary Clinton a fost acuzată că a folosit în interes de serviciu un cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat, încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială.

Clinton i-a răspuns că este îngrozitor faptul că cineva cu temperamentul lui Trump nu este încă în atenţia legii în SUA. 

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, a prezentat scuze după apariţia unei înregistrări audio care îl surprinde făcând comentarii obscene despre femei. În ciuda acestor scuze, anumiţi lideri ai Partidului Republican au solicitat retragerea din cursa prezidenţială a lui Donald Trump.

Conform experţilor, o eventuală substituire a lui Donald Trump cu Mike Pence, candidatul la vice-preşedinţia SUA din partea Partidului Republican, ar reprezenta un efort masiv şi ar putea întâmpina probleme legale, cu numai o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc pe data de 8 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO