Business Internaţional

Donald Trump: O companie farmaceutică a găsit un „un medicament promiţător de tratare a virusului”

Donald Trump: O companie farmaceutică a găsit un „un...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2020, 10:02 1149

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Pfizer, o companie farmaceutică din Statele Unite, a găsit un „tratament promiţător” care ar putea opri răspândirea virusului. Testele clinice vor începe „în curând”, potrivit BBC.

„Au aşteptări mari în ceea ce priveşte acest tratament”, a declarat Trump, adăugând că Administraţia Federală pentru Medicamente şi Alimente testează în prezent 19 tratamente concepute pentru a combate COVID-19.

Trump spune că Statele Unite au efectuat 2 milioane de teste de depistare a persoanelor infectate cu coronavirus. Deşi preşedintele afirmă că „Statele Unite au cel mai bun sistem de testare din lume”, nu susţine ideea de testare în masă.

Întrebat dacă SUA au nevoie să testeze în masă înainte să redeschidă economia, Trump a protestat, spunând că nu este posibil să fie testată întreaga populaţie a ţării.

„Avem nevoie de asta? Nu. Este un lucru bun? Da. Vorbim despre 325 de milioane de oameni, iar acest lucru nu se va întâmpla, după cum vă puteţi imagina.”

Cu toate că Statele Unite au mărit în mod constant numărul de testele în ultimele săptămâni, numărul de teste per capita rămâne în continuare în urma Coreei de Sud.

Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, are în prezent o valoare de piaţă de aproximativ 200 de miliarde de dolari şi înregistrează un preţ de 35,39 de dolari per acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO