Business Internaţional

Donald Trump s-ar putea întâlni din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un

Donald Trump s-ar putea întâlni din nou cu liderul...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

02.07.2018, 19:11 81

Preşedintele SUA, Donald Trump, ar putea avea o nouă întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, în septembrie, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul de ştiri Axios.com.

Oficiali de rang înalt de la Washington citaţi de site-ul Axios.com au exprimat optimism în legătură cu progresele care ar putea fi înregistrate în dialogul cu Phenianul, încât speră că Donald Trump se va putea întâlni din nou cu Kim Jong-Un în septembrie, cu ocazia reuniunii Adunării Generale ONU, în oraşul american New York.

Potrivit oficialilor citaţi, Donald Trump ar putea anunţa intenţia organizării noii întrevederi ca modalitate de stimulare a Coreei de Nord să avanseze, în cursul verii, planul privind denuclearizarea.

Donald Trump şi Kim Jong-Un au anunţat, cu ocazia întrevederii desfăşurate în iunie în Singapore, angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea, Washingtonul semnalând intenţia oferirii unor garanţii de securitate Phenianului. Până de curând, cele două părţi se ameninţau reciproc cu distrugerea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO