Business Internaţional

Donald Trump scoate tunurile pentru a salva economia: Un proiect de 1.000 miliarde de dolari va fi anunţat în iulie. Unde vor merge banii

Donald Trump scoate tunurile pentru a salva economia: Un...

Autor: Dorin Oancea

17.06.2020, 12:00 634

Administraţia Trump pregăteşte un pachet de infrastructură de până la 1.000 de miliarde de dolari, axat pe proiecte de transport, ca parte a efortului de a stimula cea mai mare economie din lume, anunţă Reuters.

Versiunea preliminară a Departamentului Transporturilor rezervă cea mai mare parte a fondurilor pentru proiecte precum drumuri şi poduri, dar va aloca aproximativ un sfert din bani pentru priorităţi privind infrastructura wireless 5G şi bradband în zona rurală.

Casa Albă va face public proiectul în iulie, a spus o sursă anonimă. Ştirile au susţinut marţi o creştere a pieţei bursiere din SUA.

Preşedintele Donald Trump, republican, candidează în noiembrie. şi vrea să sprijine economia pentru a-şi consolida perspectivele politice, după ce au apărut critici asupra modului în care a administrat epidemia de coronavirus şi a răspuns la protestele care au urmat după decesul lui George Floyd.

Propunerea va extinde o legea care autorizează finanţarea transportului, cunoscută sub numele de FAST Act, care a autorizat folosirea a 305 miliarde dolari în cinci ani şi urmează să expire pe 30 septembrie.

Casa Albă va propune o prelungire cu zece ani a măsurii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO