Business Internaţional

Donald Trump se pregăteşte să pună pe jar Europa cu o serie de tarife comerciale pentru UE de peste 20 miliarde dolari

Donald Trump se pregăteşte să pună pe jar Europa cu o...

Autor: Alex Ciutacu

30.05.2019, 16:15 753

Donald Trump pregăteşte noi tarife iar următoarea lovitură ar putea veni vara aceasta şi ar putea afecta o varietate de companii din Europa, de la producători olandezi de brânză şi până la giganţi industriali precum Airbus, potrivit Politico.

Comisarul European pentru Comerţ Cecilia Malmstrom i-a avertizat luni pe miniştrii de comerţ din Uniunea Europeană că trebuie să se pregătească pentru un val de tarife pe care Donald Trump vrea să le impună pe o listă lungă de bunuri.

Trei oficiali europeni au declarat pentru publicaţie că Malmstrom i-a avertizat cu privire la refuzul lui Donald Trump de a negocia un acord şi adaugă că Washingtonul vrea să meargă înainte cu tarifele – iar legislaţia Organizaţiei Mondiale a Comerţului îi permite să facă asta.

„Ar trebui să ne pregătim pentru asta”, a spus Malmstrom, potrivit oficialilor citaţi de Politico.

Deşi Organizaţia Mondială a Comerţului a decis că nu doar Airbus dar şi competitorul american Boeing au beneficiat de ajutor de stat în mod ilegal, cazul SUA versus Airbus este într-un stadiu mult mai avansat.

Washingtonul a anunţat luna trecută că vrea să impună tarife de până la 21 miliarde dolari pe bunuri europene – o decizie care aşteaptă încă aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Verdictul ar trebui să vină în luna iulie.

„Există o mare probabilitate ca SUA să aplice aceste tarife imediat după decizia Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a declarat un diplomat european după întâlnirea cu Malmstrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO