Business Internaţional

Donald Trump se va întâlni cu oficialii europeni Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk

Donald Trump se va întâlni cu oficialii europeni...

Autor: Andrei Ionascu

05.05.2017, 15:51 68

Întrevederile liderului de la Washington cu înalţii oficiali europeni fac parte din primele deplasări în străinatate ale lui Donald Trump de la preluarea mandatului, în luna ianuarie.

Tot pe 25 mai, Trump va participa şi la summitul NATO de la Bruxelles. Preşedintele american a prezis că alte ţări vor părăsi Blocul comunitar după ce Marea Britanie a votat în 2016 ieşirea din UE.

Recent, Jean-Claude Juncker a glumit că este pregătit să încurajeze mişcări de independenţă ale statelor americane, dacă Donald Trump nu-şi va controla susţinerea arătată pentru Brexit.

Ulterior, preşedintele american şi-a nuanţat poziţia, menţionând că Uniunea Europeană este un bastion împotriva rivalităţilor naţionaliste. Totuşi, Trump şi-a menţinut părerea că Brexit va fi "o mutare foarte, foarte bună pentru UE şi Marea Britanie".

Joi, administraţia prezidenţială a SUA a anunţat vizite oficiale ale lui Donald Trump în Arabia Saudită, Israel şi Vatican.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO