Donald Trump şi Vladimir Putin au dat mâna la summitul APEC

10 nov 2017 Autori: Teodora Marinescu , Mediafax

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său din Rusia, Vladimir Putin, au fost observaţi dând mâna, vineri, în cadrul summitului organizaţiei pentru Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC), după ce fusese creată confuzia că cei doi lideri nu se vor întâlni, relatează cotidianul Telegraph.

Conform unei înregistrări video, Trump şi Putin s-au salutat reciproc, în mod formal, înainte de începerea galei summitului APEC, în Vietnam.

Ambele părţi participante la summit au declarat anterior că sunt interesate să se întâlnească şi să discute cu ocazia evenimentului din oraşul vietnamez Da Nang.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat că o întrevedere formală nu va fi posibilă. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin a declarat că "o întâlnire bilaterală va avea loc indiferent de mod".

Putin şi Trump s-au întâlnit pentru prima oară, faţă în faţă, în iulie, cu ocazia summitului G20 de la Hamburg, unde au discutat despre acuzaţiile aduse Rusiei în cazul alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

 
Cuvinte cheie:
VIETNAM
, APEC
, SUMMIT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide