Business Internaţional

Donald Trump: SoftBank va investi 50 de miliarde de dolari în Statele Unite

Donald Trump: SoftBank va investi 50 de miliarde de...

Autor: Anca Olteanu

07.12.2016, 10:18 189

Directorul executiv al Softbank, Masayoshi Son, a spus că firma va investi 50 de miliarde de dolari în afaceri din Statele Unite, dar nu a oferit detalii despre destinaţia banilor sau modul în care vor beneficia americanii de investiţie.

Anterior, SoftBank a achiziţionat operaţiunile din Japonia ale Vodafone şi compania telecom americană Sprint.

În septembrie, SoftBank a achiziţionat ARM Holdings, compania tehnologică din Marea Britanie, pentru 32 de miliarde de dolari. Firma cu sediul în Cambridge creează microcipuri folosite în multe smartphone-uri, folosite inclusiv de Apple şi Samsung.

Banii promişi de Son ar veni din SoftBank Vision Fund, un fond de investiţii creat în octombrie, care ar valora 100 de miliarde de dolari. Fondul a promis să finanţeze un portofoliu de start-up-uri tech, în următorii cinci ani, care vor îmbunătăţi sistemul de inteligenţă artificială. Potrivit ultimei prezentări a veniturilor SoftBank, fondul ar crea o lume unde „viitorul devine predictibil”, „fără incidente”, unde „speranţa de viaţă va trece de 100 de ani” şi „toate industriile vor fi redefinite”, potrivit publicaţiei Quartz.

Deşi SoftBank nu a anunţat încă investiţii în acest domeniu, compania şi-a arătat interesul pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale.

SoftBank este una dintre cele mai mari companii tehnologice şi este condusă de fondatorul său, Masayoshi Son, antreprenor japonez.

Acţiunile companiei tehnologice SoftBank au atins cel mai înalt nivel în ultimul an pe bursa din Tokyo, trecând de 5% la deschidere, precizează BBC.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO