Business Internaţional

Donald Trump: Statele Unite şi China lucrează îndeaproape în lupta împotriva coronavirusului

Donald Trump: Statele Unite şi China lucrează...

Autor: Eduard Ivanovici

29.03.2020, 09:34 1035

Republica Populară Chineză şi Statele Unite ale Americii plănuiesc să lucreze îndeaproape în contextul răspândirii tot mai rapide a coronavirusului, au declarat liderii primelor două economii ale lumii, potrivit CNBC.

Preşedintele american Donald Trump a spus că a vorbit „în detaliu” cu omologul său din China, Xi Jinping, despre pandemia de COVID-19, care a ucis aproximativ 25.000 de oameni la nivel mondial. Statele Unite au depăşit ieri China la numărul de cazuri cu noul coronavirus.

„China a trecut prin multe şi a dezvoltat o înţelegere puternică asupra virusului. Lucrăm strâns împreună. Mult Respect!”, a spus liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Conversaţia telefonică dintre cei doi a fost urmată de un videoconferinţă a liderilor grupului G-20, în care Xi Jinping a ţinut un discurs subliniind importanţa cooperării la nivel internaţional a statelor afectate. Virusul a fost raportat prima dată la sfârşitul lunii decembrie în oraşul chinez Wuhan şi a omorât peste 3.200 de oameni în interiorul ţării. În ultimele săptămâni, ritmul de răspândire a virusului s-a redus constant, însă China a continuat eforturile de prevenire, blocând accesul tuturor străinilor în ţară.

„Sub circumstanţele actuale, China şi SUA trebuie să se unească în lupta împotriva epidemiei... China va continua fără ezitare să facă schimb de informaţii şi experienţă cu Statele Unite”, a declarat preşedintele Xi Jinping.

China a donat echipamente şi provizii ţărilor afectate de coronavirus, printre care se numără Serbia, Filipine, Liberia, Republica Cehă şi Italia – ţara cu cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO