Business Internaţional

Donald Trump susţine că situaţia actuală din Coreea de Nord nu mai poate continua

Donald Trump susţine că situaţia actuală din Coreea...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

12.10.2017, 10:30 172

"Nu putem lăsa situaţia să continue. Pur şi simplu nu putem. Ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă. Clinton le-a dat miliarde de dolari, le-a dat multe alte lucruri şi înainte să se usuce cerneala pe contractul încheiat, ei (nord-coreenii) începuseră din nou cu rachetele balistice şi nucleare. Acum suntem într-o poziţie în care le arătăm că suntem foarte puternici şi construim o armată cum n-a mai fost vreodată, sunt cheltuieli de aproape 800 miliarde de dolari" , a spus Trump, într-un interviu pentru Fox News.

Preşedintele american a precizat că statul chinez a contribuit semnificativ la creşterea presiunii asupra Phenianului, prin anularea sprijinului bancar oferit Coreei de Nord. Totuşi, Trump a indicat că nu este pe deplin convins de angajamentul Chinei în această situaţie.

În cadrul interviului, Donald Trump a indicat faptul că a avut în minte Coreea de Nord săptămâna trecută, când a descris o adunare a liderilor militari americani ca fiind "calmul înainte de furtună".

Marţi, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu echipa de securitate naţională pentru a discuta opţiuni privind un răspuns la o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord şi privind ameninţarea nucleară nord-coreeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO