Business Internaţional

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, anunţă că o susţine pe Ursula von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, anunţă...

Autor: Andrei Vacaru

16.07.2019, 16:17 59

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat marţi pe Twitter că susţine propunerea ca Ursula von der Leyen să devină noul preşedinte al Comisiei Europene şi a adăugat că e convins că aceasta va apăra unitatea UE.

„Sunt un fanatic al unităţii UE. O cunosc de mulţi ani pe Ursula von der Leyen. Când spune că va lupta pentru unitatea şi forţa Europei, înseamnă că o va face. Şi va fi cea mai bună”, a scris Tusk pe Twitter.

Preşedintele Consiliului European a mai avut declaraţii de susţinere pentru Ursula von der Leyen. „Este un candidat excelent pentru preşedinţia Comisiei, un prieten al Europei Centrale şi de Est, dedicată protejării statului de drept, cu viziunea de a menţine Uniunea Europeană unită”, a declarat Tusk săptămâna trecută, în urma unei întâlniri cu von der Leyen.

Parlamentarii europeni decid marţi, prin vot, dacă politicianul german Ursula von der Leyen va prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Pentru a prelua funcţia, acesta trebuie să obţină o majoritate de 374 din 747 de voturi. Votul va avea loc la ora locală 18.00 (19.00, ora României).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO