Business Internaţional

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, susţine că UE va lua mai multe măsuri împotriva Rusiei, ca urmare a atacului neurotoxic

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, susţine...

Autor: Marian Avram, Mediafax

23.03.2018, 17:29 82

Declaraţiile lui Tusk au fost făcute în cadrul summitului UE ce a avut la Bruxelles, la câteva ore după ce UE a anunţat că a decis să-şi recheme ambasadorul de la Moscova pentru "consultări". Liderii Blocului comunitar s-au declarat de acord cu evaluarea Londrei, conform căreia Rusia este "cel mai probabil" responsabilă pentru atacul neurotoxic ce l-a vizat pe un fost spion rus aflat în Marea Britanie.

”Vom lua mai multe măsuri la nivel naţional”, a declarat Tusk.

Potrivit unor surse diplomatice, mai multe state UE analizează posibilitatea retragerii propriilor reprezentanţi diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomaţilor ruşi.

Fostul agent al Serviciului rus de informaţii militare (GRU) şi fiica acestuia sunt în stare critică în urma atacului cu o substanţă neurotoxică. Un poliţist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atac. Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi contactului cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO