Business Internaţional

Donald Tusk şi Emmanuel Macron vor eficientizarea Uniunii Europene prin politici ambiţioase

Donald Tusk şi Emmanuel Macron vor eficientizarea...

Autor: Mihai Draghici

17.05.2017, 22:19 73

"Dorim reformarea Uniunii Europene, vrem o Uniune Europeană protejată mai mult, mai puţin birocratizată şi mai mult politică. Săptămâna viitoare va fi marcată de o serie de reuniuni internaţionale, pe teme climatice, pe subiecte referitoare la comerţul internaţional. În aceste domenii, rolul Consiliului European este preponderent. Vreau să ofer toate competenţele mele în activităţile europene şi mizez foarte mult pe activitatea lui Donald Tusk pentru relansarea procesului european", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro. "Cred profund în reformarea Europei", a subliniat Emmanuel Macron.

"Am venit cu un mesaj simplu. Europa are nevoie de energia dumneavoastră, de imaginaţie şi curaj, iar când spun Europa nu mă gândesc la instituţii, ci la milioanele de oameni care consideră victoria dumneavoastră un semn al speranţei. Speranţa unei Europe care oferă protecţie, care înregistrează succes şi care priveşte spre viitor", a declarat, la rândul său, Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO