Business Internaţional

Două baze ale misiunii ONU în Mali, atacate de presupuşi militanţi islamişti

Două baze ale misiunii ONU în Mali, atacate de...

Autor: Mircea Olteanu

15.08.2017, 08:59 80

Un membru al misiunii ONU şi un militar malian au fost ucişi, luni dimineaţa, în zona oraşului Douentza, din regiunea centrală a statului Mali.

Câteva ore mai târziu, şase presupuşi militanţi au atacat baza ONU din Timbuktu, în nord-vestul ţării. Atacatorii au deschis focul, ucigând cinci militari malieni, un poliţist şi un contractor civil, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de ONU.

În urma atacurilor au fost ucişi şi opt presupuşi militanţi.

Antonio Guterres, secretarul General al ONU, a condamnat violenţele, avertizând că atacarea membrilor misiunilor ONU "ar putea reprezenta o crimă de război conform legilor internaţionale".

Activă din anul 2013, misiunea ONU în Mali, cunoscută drept MINUSMA, este în mod constant vizată de atacuri comise de militanţi islamişti care operează în centrul şi nordul ţării, se confruntă cu dificultăţi logistice, iar unii membri ai misiunii au fost acuzaţi de comiterea de abuzuri la adresa populaţiei locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO