Business Internaţional

Două staţii de petrol din Arabia Saudită au fost lovite în urma unui atac cu drone

Două staţii de petrol din Arabia Saudită au fost...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

14.05.2019, 16:12 1896

Arabia Saudită a anunţat că două staţii de pompare a petrolului au fost lovite marţi în urma unui atac cu drone, în ceea ce a numit un act "laş"de terorism, la două zile după ce două nave petroliere saudite au fost sabotate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite, relatează Reuters.

Ministrul Energiei al celui mai mare exportator de petrol din lume a declarat că atacul a provocat un incendiu, care a fost controlat şi a provocat daune minore la o staţie de pompare, dar nu a afectat producţia de petrol sau exporturile de produse petroliere şi ţiţei.

Ministrul energiei, Khalid al-Falih, a declarat pentru mass-media de stat, că atacul cu drone şi sabotajul de duminică al celor patru nave, inclusiv două nave petroliere din Arabia Saudită, produs în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite, reprezintă o ameninţare la rezervele globale de petrol.

"Aceste atacuri dovedesc încă odată că este important să combatem entităţile teroriste, inclusiv miliţiile hutti din Yemen, care sunt susţinute de Iran", a afirmat Falih într-o declaraţie în limba engleză emisă de ministerul său.

Postul de televiziune aparţinând rebelilor hutti, Masurah TV, a anunţat anterior că organizaţia a lansat atacuri de tip "dronă" asupra instalaţiilor "vitale" din Arabia Saudită ca răspuns la "agresiunea şi blocada continuă" asupra Yemenului.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii hutti de patru ani în ţara din Peninsula Arabă pentru a încerca să restaureze guvernul recunoscut pe plan internaţional, într-un conflict văzut ca un război de la distanţă între Arabia Saudită şi Iran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO