Business Internaţional

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Statelor Unite: „Suntem încă în primul val”, de vreme ce mai multe state au raportat un număr record de îmbolnăviri după ridicarea restricţiilor

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2020, 08:51 277

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a avertizat că ţara încă se află în primul val de infecţii cu coronavirus, pe măsură ce mai multe state au înregistrat un număr record de îmbolnăviri după ridicarea măsurilor de distanţare socială, relatează Business Insider.

„Suntem încă în primul val”, a declarat Fauci, adăugând că mulţi oameni par să îşi reia activităţile de zi cu zi, ceea ce ar putea alimenta pe viitor răspândirea virusului.

Încă de la începutul crizei generate de coronavirus, experţii au adus în discuţie posibilitatea unui al doilea val, scenariu în care numărul infecţiilor va creşte din nou, atingându-se astfel al doilea vârf al pandemiei.

Săptămâna aceasta, nouă state americane au anunţat un număr record de creşteri în ceea ce priveşte numărul de cazuri: Arizona, Nevada, Oklahoma, Florida, Texas, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Alabama şi Oregon.

În ciuda faptului că Fauci a descris coronavirusul drept „cel mai rău coşmar” al său şi a avertizat că riscul „încă nu a trecut”,  vicepreşedintele american Mike Pence a scrie într-o opinie pentru The Wall Street Journal că fricile cu privire la un al doilea val sunt „exagerate”, spunând că Statele Unite câştigă deja lupta împotriva „inamicului invizibil”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO