Business Internaţional

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Statelor Unite: Vaccinul pentru coronavirus nu înseamnă obţinerea imediată a imunităţii de turmă

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al...

Autor: Eduard Ivanovici

05.07.2020, 23:19 1290

Scenariul în care Statele Unite vor atinge imunitatea de turmă pentru COVID-19 este improbabil, a declarat Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Guvernului american, potrivit MarketWatch.

Fauci spune că se va mulţumi cu un vaccin cu o eficacitate de 70-75%. Prin comparaţie, vaccinul pentru pojar este eficient în proporţie de 97%-98%. Epidemiologul speră că vaccinul anticoronavirus va fi gata până la sfârşitul anului, însă oficialii Statelor Unite sunt de părere că viziunea lui Fauci este mult prea optimistă.

„Există un sentiment general împotriva ştiinţei, autorităţilor şi vaccinurilor dezvoltate în interiorul ţării, şi reprezintă un procent alarmant de mare”, a declarat Fauci.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN în luna iunie, aproape 33% dintre americani nu îşi doresc să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului dacă vaccinul va fi dezvoltat şi distribuit la costuri reduse.

Imunitatea de turmă este atinsă doar atunci când „un procent suficient de mare al populaţie devine imun (prin vaccin sau prin dezvoltarea unor anticorpi) pentru a opri răspândirea virusului”, potrivit Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO