Business Internaţional

Dragolea, IFB: Cred că sunt şi multe fonduri de hedging care au provocat toată tevatura aceasta

Dragolea, IFB: Cred că sunt şi multe fonduri de hedging care au provocat toată tevatura aceasta

Autor: Adrian Cojocar

18.08.2011, 17:52 552

Octavian Dragolea, directorul general adjunct al IFB Finwest, crede că scăderile bruşte de pe bursele externe nu-şi găsesc explicaţie prin problemele de la nivel mondial şi ar putea fi rezultatul şi unor manipulări din partea fondurilor de hedging, fonduri cu capital privat foarte puternice care profită de pe urma volatilităţii de pe piaţă.

Indicele german DAX, înregistra după închiderea şedinţei de la Bucureşti, o scădere de 6,9%, pentru ca mai apoi corecţiile să-şi reducă intensitatea până la un nivel de 5,4%.

"Eu zic că problemele nu sunt mari dar există foarte multă teamă şi în momente acestea este panică. Nu sunt justificate scăderile acestea. Parcă prea brusc a scăzut în condiţiile în care nici nu e recesiune. Cred că este o reacţie isterică a investitorilor care se va corecta poate săptămâna viitoare. Dacă stai şi încerci s-o întorci pe toate părţile şi orice logică nu găsesc motive ca bursa din Germania să scadă cu 6%. Sunt şi multe fonduri de hedging care au provocat toată tevatura aceasta", este de părere Octavian Dragolea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO