Business Internaţional

Drumul către recuperare continuă: Producţia industrială din Germania, care înregistrase un declin uriaş la începutul carantinei, a crescut cu aproape 8% în luna mai, semn că cea mai mare economie a Europei continuă să îşi revină din criza generată de coronavirus

Drumul către recuperare continuă: Producţia...

Autor: Eduard Ivanovici

11.07.2020, 10:00 181

Producţia industrială a Germaniei a crescut cu 7,8% în luna mai după ce înregistrase un declin de 17,5% în aprilie, semn că cea mai mare economie a Europei continuă să îşi revină după ridicarea restricţiilor de circulaţie, potrivit CNBC.

Procentul înregistrat în ultima lună a primăverii, deşi a fost mai mic decât estimările iniţiale de 10%, a fost urmat de o creştere de 27,6% în ceea ce priveşte producţia bunurilor de capital. În plus, o serie de indicatori sugerează că Germania a trecut de cel mai rău moment al pandemiei. Cererea de bunuri industriale a crescut cu 10,4% în mai după ce înregistrase cu o lună în urmă cel mai mare declin din ultimii 30 de ani.

În ciuda recuperării, producţia se află în continuare sub nivelurile pre-pandemie. PIB-ul lunii mai a fost cu 19% mai mic decât datele raportate în februarie, cu o lună înainte să fie aplicate măsurile de distanţare socială.

Germania a reuşit să gestioneze criza mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene, economia ţării resimţind şocuri relativ mici datorită faptului că fabricile şi şantierele de construcţii au rămas deschise.

Însă guvernul se aşteaptă ca economia să scadă cu 6,3% până la sfârşitul anului, ceea ce reprezintă cea mai mare recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO