Business Internaţional

După ce a devenit cea mai mare lansare din istorie cu 1,2 mld. dolari în primul weekend, „Avengers: Endgame” de la Disney poate depăşi 2 mld. dolari în al doilea weekend

După ce a devenit cea mai mare lansare din istorie cu...

Autor: Razvan Tupa

05.05.2019, 11:05 404

Pelicula ”Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” se pregăteşte să depăşească încasări de două miliarde de dolari după al doilea weekend petrecut pe ecrane ajungând între primele trei filme din toate timpurile din punctul de vedere al câştigurilor, al anunţă Variety

Producţia Disney-Marvel va domina şi pentru al doilea weekend topul încasărilor din cinematografele americane spun estimările specialiştilor.

Încasările, care se vor adăuga la sfârşitul zile de duminică celor 1,9 miliarde de dolari, vor stabili cât de repede va urca povestea supereroilor în box-office-ul all time.

După prima săptămână de la lansare, ”Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” era pe locul 5 între filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Prima peliculă pe care o va depăşi va fi chiar prima parte a poveştii, ”Avengers: Infinity War/ Răzbunătorii: Războiul Infinitului”, care a raportat anul trecut încasări totale de 2,048 miliarde de dolari, fiind, de altfel cel mai mare succes financiar cinematografic din 2018 la nivel global.

”Avengers: Endgame” ar putea urca astfel între primele trei pelicule din punctul de vedere al încasărilor. Ar trebui pentru aceasta să depăşească 2, 068 de miliarde de dolari, cifra cu care este creditat “Star Wars: The Force Awakens/ Star Wars: Trezirea Forţei” şi chiar succesul peliculei “Titanic”, cu un total de 2.187 de miliarde de dolari.

Totuşi, ca să ajungă filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, ”Avengers: Endgame” mai are de parcurs distanţa financiară până la suma de 2,788 miliarde de dolari, cât a strâns liderul absolut al domeniului, filmul “Avatar”, în 2009.

Filmul a stabilit deja recorduri de încasări devenind pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile pentru o singură zi pe ecrane, pentru ziua premierei, pentru weekendul premierei, dintre filmele lansate vreodată în luna aprilie, dintre producţiile cu rating PG-13, care necesită acordul părinţilor pentru spectatorii care nu au împlinit 13 ani, şi pentru banii strânşi în primele opt zile de la lansare, fiind filmul care a depăşit cel mai repede încasări de 500 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO