Business Internaţional

După ce a fost umilit public, ”băiatul deştept” care a ridicat preţul la medicamentul contra SIDA de la 13 la 750 de dolari are remuşcări şi vrea să ieftinească pastila. Nimeni nu ştie însă cu cât

După ce a fost umilit public, ”băiatul deştept”...

Autor: Alexandra Marcu

23.09.2015, 10:41 5096

Turing Pharmaceuticals, compania de medicamente care a generat polemici la nivel internaţional din cauza scumpirii cu 5.000% a unui medicament împotriva SIDA, a declarat astăzi că va reduce preţul Daraprim, însă nu au menţionat cu cât, scrie Business Insider.

Martin Shkreli, şeful executiv al companiei farmaceutice, a devenit noua faţă a Americii în controversatul scandal care a avut în centru majorarea preţului pastilelor de Daraprim de la 13.50 de dolari la 750 de dolari.

Acum ceva vreme, aceeaşi tabletă costa doar 1 dolar.

 

Medicamentul împotriva bolilor parazitare Daraprim a fost achiziţionat în luna august de către Turing Pharmaceuticals, el existând pe piaţă deja de 62 de ani. Compania care produce pastilele a crescut preţul unei tablete de la 13.50 de dolari la 750 de dolari într-o noapte.

“Creşterea preţului tabletelor ar putea forţa spitalele să folosească terapii alternative care ar putea să nu fie la fel de eficiente”, a spus Judith Aberg, şeful diviziei de boli infecţioase de la Şcoala de Medicină din Mount Sinai.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO