Business Internaţional

După ce a revenit la starea de urgenţă, Cehia înregistrează un număr record de infecţii şi avertizează că va lansa o nouă serie de restricţii

După ce a revenit la starea de urgenţă, Cehia...

Autor: Eduard Ivanovici

21.10.2020, 14:09 13781

Republica Cehă a raportat miercuri un nou record de infecţii cu COVID-19 pe măsură ce ţara din centrul Europei continuă să se confrunte cea mai rapidă transmitere a cazurilor din Uniunea Europeană, potrivit Financial Times.

Ministerul sănătăţii a înregistrat 11.984 de cazuri şi 42 de decese cauzate de virus, care continuă să se răspândească în ciuda restricţiilor anunţate săptămâna trecută.

Ministrul sănătăţii Roman Prymula a declarat că, în contextul actual, ţara are nevoie de o nouă serie de măsuri de combatere a pandemiei. Numărul spitalizărilor generate de coronavirus s-a triplat luna aceasta şi a ajuns la 4.064, alimentând temerile conform cărora spitalele nu vor mai putea face faţă în viitorul apropiat.

 În total, Republica Cehă numără 193.946 de cazuri de COVID-19 şi 1.619 de morţi. Ţara a reintrat săptămâna trecută în stare de urgenţă după ce rata de incidenţă din ultimele două săptămâni ajunsese la 303,3 infecţii per suta de mii de locuitori, fiind depăşită doar de Spania (319,3).

Frontierele ţării vor rămâne deschise, însă adunările sociale se vor limita la 10 oameni în interior şi 20 de oameni în exterior, în timp ce evenimentele sportive trebuie organizate cu porţile închise. Săptămâna trecută, autorităţile germane şi-au avertizat cetăţenii cu privire la riscurile unei călătorii în Republica Cehă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO