După ce economia Europei şi-a mai revenit, gigantul ArcelorMittal (care deţine Sidex Galaţi) este optimist cu privire la piaţa mondială de oţel

13 nov 2017 Autor: Catalina Apostoiu

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel al lumii, a înregistrat o uşoară creştere a câştigurilor pe trimestrul trei, oferind o perspectivă optimistă cu privire la piaţa mondială de oţel, relatează Financial Times. Compania a raportat o creştere de 1,4% a profiturilor, la 1,9 miliarde de dolari în trimestrul încheiat pe 30 septembrie. Vânzările au fost cu 21,5% mai mari decât în perioada similară a anului anterior, atingând 17,6 miliarde de dolari.

„Condiţiile favorabile de pe piaţă au stat la baza unei noi performanţe trimestriale solide. Condiţiile continuă să se îmbunătăţească, indicând perspective pozitive pentru 2018“, a declarat Lakshmi Mittal, CEO al companiei. Rezultatele companiei evidenţiază o accelerare a procesului de redresare a sectorului mondial al oţelului după prăbuşirea preţurilor cu doi ani în urmă generată de supraofertă. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2017

 
Cuvinte cheie:
ArcelorMittal
, siderurgie
, Sidex Galaţi
, otel
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide