Business Internaţional

După ce preţul imobiliarelor a crescut în unele zone cu 75% în Noua Zeelandă, guvernul a interzis vânzarea caselor către străini

După ce preţul imobiliarelor a crescut în unele zone...

Autor: Răzvan Botea

15.08.2018, 12:11 295

Guvernul Noii Zeelande a interzis vânzarea caselor către străini , spunând că cetăţenii ţării s-au săturat să fie „chiriaşi” în propria ţară, transmite The Guardian.

Un reprezentant al ministerului de Finanţe din Noua Zeelandă spune că această restricţie va face preţul imobiliarelor mai accesibil pentru localnici, iar cererea va creşte.

„Suntem de părere că piaţa imobiliarelor din Noua Zeelandă ar trebui să fie condusă de cumpărători din Noua Zeelandă, şi nu de străini. Este în beneficiul locuitorilor ţării care pun umărul la economia ţării, îşi plătesc taxele aici, au familiile aici. Nu credem că aceştia ar trebui să se confrunte cu ofertele mai agresive ale străinilor”, a spus David Parker de la ministerul de Finanţe.

Doar un sfert dintre adulţii din Noua Zeelandă deţin propria casă, faţă de anul 1991 când procentul era de 50%. În ultimii 5 ani, oamenii străzii s-au înmulţit, mulţi cetăţeni fiind forţaţi să locuiască în maşini, garaje sau sub poduri.

Un raport al publicaţiei The Economist a relevat faptul că Noua Zeelandă are cele mai mari preţuri la imobiliare din lume, cu scumpiri de 75% în regiunea Auckland, chiar dacă piaţa s-a mai răcit în ultima vreme.

Restricţia se va aplica oricărui cetăţean care nu este din Noua Zeelandă, Australia şi Singapore.

Potrivit noii legislaţii, străinii vor mai putea cumpăra apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO