Business Internaţional

​După cinci ani în spaţiu, sonda Juno a NASA, proiect de 1,1 miliarde de dolari, intră pe orbita planetei Jupiter

​După cinci ani în spaţiu, sonda Juno a NASA,...

Autor: Liviu Popescu

05.07.2016, 12:05 20204

Sonda spaţială Juno, un proiect al NASA de 1,1 miliarde de dolari, a intrat pe orbita planetei Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul solar, după cinci ani în spaţiu şi după o călătorie de 2,7 miliarde de kilometri.

Juno a fost lansată pe 5 august 2011 şi va cartografia câmpurile gravitaţionale şi magnetice ale planetei Jupiter pentru a determina structura sa internă.

Juno, o navă de 3,6 tone alimentată cu  energie solară, are rolulul de a “documenta” interiorul celei mai mari planete din sistemul solar. Oamenii de ştiinţă NASA consideră că structura din interiorul planetei ar putea conţine indicii în ce mod această planetă s-a format acum mai bine de 4,5 miliarde de ani. Juno s-a încadrat pe o orbită polară de 53,5 zile, scrie presa internaţională.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Cele mai scumpe substanţe din lume: ce costă 27 mil. dolari pe gram? Dar 62.500 mld. dolari?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO