Business Internaţional

După eşecul răsunător al tranzacţiei de 16 mld. dolari, gigantul LVMH, proprietarul Louis Vuitton, porneşte la atac împotriva celebrului grup Tiffany

După eşecul răsunător al tranzacţiei de 16 mld....

Autor: Eduard Ivanovici

29.09.2020, 13:25 822

Gigantul francez LVMH, care deţine brandurile Louis Vuitton, Hennessy şi Dior, a intentat un proces împotriva grupului american Tiffany prin care intenţionează să abandoneze acordul de achiziţie de 16,2 miliarde de dolari, anunţă CNBC.

LVMH a decis să renunţe la acord la începutul lunii septembrie după ce vânzările din magazinele Tiffany au scăzut cu circa 44%. Compania franceză spune că înţelegerea semnată anul trecut implică un termen limită ce expiră pe 20 noiembrie 2020, însă Tiffany a cerut ca termenul să fie extins până în ultima zi a anului. În plus, ministrul francez de externe a sugerat data de 6 ianuarie 2021 având în vedere taxele impuse de autorităţile americane asupra produselor din Franţa.

Lanţul de bijuterii a intentat imediat un proces în statul american Delaware pentru a forţa încheierea acordului, declarând că cererea guvernului francez nu are „niciun fundament legal”.

În procesul iniţiat luni, LVMH a menţionat criza provocată de coronavirus, spunând că a avut loc un „efect material advers” asupra achiziţiei. De asemenea, compania i-a reproşat grupului american faptul că nu şi-a gestionat eficient afacerile, fapt ce constituie o încălcare flagrantă a contractului semnat anul trecut.

Tiffany, deşi a devenit un simbol în lumea bijuteriilor în secolul XX, nu reuşit să ţină pasul cu schimbările comportamentale ale clienţilor din ultimii ani. Compania a suferit pierderi semnificative în 2015 – moment în care încerca să se extindă pe piaţa din China în mijlocul unui conflict comercial disputat între Beijing şi Washington.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO