Business Internaţional

După Goldman Sachs, încă o bancă iese din Londra: UBS îşi mută angajaţii în Germania

După Goldman Sachs, încă o bancă iese din Londra: UBS...

Autor: Alex Ciutacu

10.03.2018, 14:03 372

UBS îşi va muta staff-ul din Londra în alte birouri din Uniunea Europeană, printre care şi Frankfurt, susţinând că lipsa unui acord de tranzaţiei va rezulta în „schimbări semnificative” ale operaţiunilor entităţii, potrivit The Independent.

Gigantul elveţian a transmis în raportul anual că se aşteaptă la o fuziune între entitatea din Marea Britanie şi sediul central din Germania, înainte de deadline-ul pentru Brexit – 29 martie 2019, ceea ce va însemna mutarea staff-ului mai aproape de clienţi, în mai multe oraşe de europene şi stabilirea unui sediu central pentru operaţiunile de management de risk şi pentru servicii de suport clienţi în Frankfurt.

UBS a spus că planurile vor fi puse în funcţiune „în lipsa unei înţelegeri cu privire la o tranziţie adecvată, adoptată drept lege de Marea Britanie şi Uniunea Europeană”.

„Natura relaţiilor viitoare dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană rămâne neclară”, a spus UBS.

În timp ce UBS a transmis că numărule exact al angajaţilor ce vor fi relocaţi şi rolurile lor specifice „vor fi determinate pe parcurs” este de înţeles că mai puţin de 200 de angajaţi vor fi relocaţi în cadrul planului curent, iar discuţiile pentru o relocare în masă vor începe în perioada următoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO