Business Internaţional

După întâlnirea cu Putin, secretarul general al ONU se vede cu Zelenski în 28 aprilie

După întâlnirea cu Putin, secretarul general al ONU se...

Autor: Laura Buciu

23.04.2022, 06:57 52

După vizita la Moscova, unde se va întâlni cu Vladimir Putin şi Serghei Lavrov, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se va vede cu Volodimir Zelenski şi Dmitro Kuleba la Kiev pe 28 aprilie.

Un purtător de cuvânt al secretarului general ONU, Antonio Guterres a transmis că marţi, 26 aprilie, acesta va avea o întâlnire de lucru şi un prânz cu ministrul de externe Serghei Lavrov şi va fi primit de preşedintele Vladimir Putin la Moscova.

„El speră să vorbească despre ceea ce se poate face pentru a aduce urgent pacea în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt asociat al ONU, Eri Kaneko.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al ONU a anunţat, într-o altă declaraţie, că Guterres se va deplasa, de asemenea, în Ucraina săptămâna viitoare.

El va avea o întâlnire de lucru cu ministrul de externe Dmitro Kuleba şi va fi primit de preşedintele Volodimir Zelenski pe 28 aprilie.

Şeful ONU se va întâlni, de asemenea, cu personalul ONU de pe teren pentru a discuta despre intensificarea asistenţei umanitare pentru populaţia Ucrainei.

În eforturile de a pune capăt războiului din Ucraina, şeful ONU a scris scrisori separate liderilor Rusiei şi Ucrainei, solicitând să se întâlnească cu fiecare dintre ei în capitalele lor respective, a relatat miercurea trecută UN News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO