Business Internaţional

EasyJet anunţă primele pierderi anuale din istoria companiei, totalul putând să depăşească 900 de milioane de euro: Pandemia aduce capacitatea de zbor la 25% din total

EasyJet anunţă primele pierderi anuale din istoria...

Autor: Eduard Ivanovici

08.10.2020, 13:21 102

EasyJet se aşteaptă la pierderi cuprinse între 815 şi 845 de milioane de lire (928 mil. euro) în actualul an financiar, peste estimările analiştilor de 794 de milioane, înregistrându-se astfel primele pierderi anuale din istoria de 25 de ani a companiei, conform BBC.

„Industria aeriană continuă să se confrunte cu cea mai mare ameninţare din istorie, iar guvernul Marii Britanii trebuie să lanseze o nouă serie de măsuri de susţinere a operatorilor”, spune CEO-ul Johan Lundgren.

În perioada iulie-septembrie, compania opera la 38% din capacitate, iar aşteptările pentru ultimele trei luni ale anului sunt din ce în ce mai limitate. EasyJet a obţinut deja un împrumut de 600 de milioane de lire din partea guvernului şi a tăiat 4.500 de locuri de muncă.

Dacă restricţiile de circulaţie vor continua până în 2021, compania va opera la 25% din capacitatea totală. Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, se aşteaptă la o capacitate de maxim 40%.

EasyJet a anunţat că va concedia 4.500 de angajaţi, aproape o treime din forţa totală de muncă.

Săptămâna trecută, Qatar Airways a declarat că va primi două miliarde de dolari din partea statului pentru a trece peste criza provocată de COVID-19, în condiţiile în care pierderile de anul acesta ajung la 1,92 de miliarde.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO