Business Internaţional

Economia americană duduie: PIB-ul SUA a crescut cu 4,1% în T3, cea mai bună performanţă din ultimii doi ani

Economia americană duduie: PIB-ul SUA a crescut cu  4,1%...

Autor: Anca Dumitrescu

20.12.2013, 16:54 986

Departamentul pentru Comerţ anunţase anterior un avans al PIB de 3,6%, în trimestrul al treilea.

Cheltuielile de consum, principalul motor al economiei americane, au urcat cu 2%, în loc de estimarea precedentă de 1,4%, transmite MarketWatch.

Un factor negativ este faptul că cea mai mare parte a creşterii consumului a fost generată de cheltuielile pentru carburanţi şi asistenţă medicală, ceea ce privează gospodăriile de banii necesari pentru achiziţiile de bunuri şi servicii.

Investiţiile companiilor, în special pentru software şi produse similare, au crescut uşor, în timp ce cheltuielile pentru proprietate intelectuală au urcat cu 5,8%, în loc de estimarea anterioară de 1,7%.

Analiştii anticipează că creşterea PIB-ului SUA ar putea încetini în ultimul trimestru al anului, în cazul în care companiile nu vor putea vinde stocurile acumulate. Analiştii intervievaţi de MarketWatch prognozează că economia americană ar putea consemna în trimestrul patru un avans de doar 2,1%.

Departamentul pentru Comerţ a revizuit datele privind exporturile la o creştere de 3,9% în loc de 3,7%. În cazul importurilor, creştere a fost revizuită în sens negativ, de la 2,7% la 2,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO