Business Internaţional

Economia americană se cutremură: 10 milioane de americani au aplicat pentru şomaj în criza COVID-19

Economia americană se cutremură: 10 milioane de...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2020, 16:41 453

Numărul americanilor care au depus actele pentru ajutor de şomaj a atins un nivel record pentru a doua săptămână consecutivă, întrucât măsurile luate pentru a opri răspândirea coronavirusului au îngheţat mai multe sectoare economice, potrivit unui raport lansat de Departamentul pentru Muncă.

Astfel, numărul celor care au intrat în şomaj săptămâna trecută se ridica la 6,6 milioane oameni în data de 28 martie, potrivit datelor oficiale, citate de FT – depăşind simţitor estimările analiştilor, de 3,7 milioane persoane. 

Per total, numărul americanilor care au intrat în şomaj în ultimele două săptămâni se ridică la 9,9 milioane de persoane.

Raportul a revizuit şi cifrele pentru săptămâna anterioară la 3,31 milioane persoane, faţă de cifrele provizorii care arătau 3,28 milioane persoane.

Statele americane şi oraşele au închis businessurile non-esenţiale, ceea ce a dus la un colaps al veniturilor retailerilor şi restaurantelor, iar aceastea au concediat oameni – temporar, sau nu.

Cele mai afectate state până acum sunt California, Pennsylvania, New York şi Florida, înturcât aceastea au luat cele mai dure măsuri pentru a opri răspândirea virusului.

Statele americane au transmis că măsurile de carantină generală au afectat şi sectorul de servicii, dar şi cele de sănătate, asistenţă socială, producţie, construcţii şi comerţ cu amănuntul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO