Business Internaţional

Economia britanică îşi revine din criză mai lent decât s-a anticipat

Economia britanică îşi revine din criză mai lent...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.07.2020, 00:00 51

Economia Marii Britanii, până la Brexit a doua cea mai mare din UE, a revenit la creştere mai lent decât s-a anticipat în luna mai, în condiţiile în care restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de Covid-19 au fost relaxate treptat după ce în luna anterioară a fost înregistrată cea mai accentuată scădere din istorie, scrie The Guardian.

Biroul Naţional pentru Statistică a anunţat că Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 1,8% în mai, în contextul în care economia a înregistrat o redresare modestă din colapsul din aprilie, când PIB-ul s-a prăbuşit cu o cincime. Aprilie a fost prima lună completă de restricţii. Economiştii se aşteptau la o redresare a activităţii în luna mai deoarece guvernul a relaxat restricţiile de circulaţie.

Cu toate acestea, revenirea a fost mai slabă decât creşterea de 5,5% estimată de economiştii din City-ul londonez. Pe fondul amplificării distrugerii de locuri de muncă şi al îngrijorărilor tot mai mari cu privire la ritmul de redresare economică, guvernul pregătindu-se să renunţe de luna  viitoare la schema de şomaj tehnic, economiştii, liderii sindicali şi liderii din afaceri au avertizat că drumul ţării spre redresare poate fi mai lung şi mai anevoios decât se credea iniţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO