Business Internaţional

Economia britanică s-a prăbuşit puternic în T2/2020. PIB-ul Marii Britanii a scăzut cu aproape 20%

Economia britanică s-a prăbuşit puternic în T2/2020....

Autor: Dorin Oancea

30.09.2020, 11:33 142

Marea Britanie a suferit o prăbuşire record aeconomiei în al doilea trimestru al anului, când măsurile de blocare COVID-19 erau în vigoare, deşi declinul a fost uşor mai mic decât s-a estimat prima dată, anunţă Reuters.

Produsul intern brut a scăzut cu 19,8% în cele trei luni până în iunie, a declarat Biroul de Statistică Naţională, puţin sub estimarea iniţială de 20,4%, dar totuşi mai mult decât pentru orice altă economie majoră.

Căderea a fost cea mai mare de când au început înregistrările oficiului, în 1955. Alte date sugerează că Marea Britanie este pe cale să înregistreze cea mai mare cădere anuală din anii 1920.

Economia Marii Britanii sa micşorat deja cu 2,5% în perioada ianuarie-martie.

Economia şi-a revenit în ultimele luni, dar recuperarea pare să se estompeze odată cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi prognozele privind o creştere a şomajului, pe măsură ce guvernul reduce sprijinul pentru locurile de muncă.

„Restricţiile COVID-19 reînnoite vor însemna probabil că PIB-ul stagnează în T4”, a spus Ruth Gregory de la compania de consultanţă Capital Economics. "Şi acum riscul este ca măsurile de izolare reluate să afecteze recuperarea", a adăugat ea.

Marea Britanie a suferit cel mai mare număr de morţi din Europa din cauza COVID-19, cu peste 42.000 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO