Business Internaţional

Economia Chinei prinde viteză în a doua parte a anului. PIB-ul a accelerat în trimestrul al treilea la 7,8%

Economia Chinei prinde viteză în a doua parte a anului....

Autor: Vlad Popescu

18.10.2013, 11:00 521

Rata anuală de creştere a accelerat de la 7,5% în trimestrul al doilea şi se încadrează în estimările economiştilor, care au variat între 7,4% şi 8,2%.

Faţă de trimestrul anterior, PIB-ul Chinei a urcat cu 2,2%, iar în primele nouă luni ale anului a fost înregistrată o creştere economică de 7,7%.

Guvernul chinez are pentru acest an o ţintă de creştere economică de 7,5%.

Producţia industrială a Chinei a crescut cu 10,2% în septembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce vânzările cu amănuntul au avansat cu 13,3%.

Accelerarea creşterii economice vine în urma implementării mai multor măsuri de către guvern, printre care investiţii în infrastructura feroviară şi reducerea unor taxe. Bank of America a denumit măsurile "un mini-program de stimulare".

Vânzările de locuinţe au crescut cu 34% în septembrie faţă de august, în pofida restricţiilor introduse de autorităţi pentru a evita supraîncălzirea pieţei.

Acţiunile asiatice au crescut uşor în urma raportului de creştere economică din China.

Premierul Li Keqiang a declarat săptămâna trecută că rata de creştere economică din primele nouă luni ale anului a deăşit 7,5%. Ulterior, liderul de la Beijing a afirmat că revigorarea economiei chineze va continua, iar ţintele pentru anul viitor vor fi atinse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO